Spelvorm

Golf Team Holland Business Challenge

Stableford

De officiële wedstrijdvorm gedurende deze competitie zal team Stableford zijn. De teamleden spelen individueel Stableford, maar alleen de beste twee scores per hole van elk team worden genoteerd. De telling is gelijk aan Stableford. Op elke hole worden de nettoscores van de twee beste spelers genoteerd in Stableford en het aantal slagen. Heeft slechts een van de teamleden een score gemaakt, dan wordt alleen dat aantal punten en slagen vermeld. Indien geen van de spelers een punt heeft gehaald, dan worden er geen punten genoteerd. Spelers die op een hole geen punten meer kunnen behalen, worden vriendelijk verzocht de bal op te pakken. Dit in verband met de snelle doorstroming van het spel.

Na 18 holes worden per team de Stablefordpunten bij elkaar opgeteld. Het team met de meeste Stablefordpunten wint de wedstrijd. Indien er een gelijke eindstand is, wordt er gekeken naar het aantal punten over de laatste 9 holes, 6 holes, 3 holes, 2 holes, laatste hole totdat er een winnaar is.

Thema’s

Speelronde 2 zal georganiseerd worden op Golfpark Spandersbosch. Dit is de officiële wedstrijdbaan van het NK Par-3 dat hier ieder jaar georganiseerd wordt. Deze 18-holesbaan bestaat uit uitdagende par-3’s en par-4’s.

Ladies Day

Ook dit jaar zullen wij weer een Ladies Day organiseren. Op deze dag mogen de captains alleen dames als gast uitnodigen.

Overige spelregels

  • Het streven is dat er een maximale hcp van 24 gehanteerd wordt. Mocht een gast een hogere hcp hebben dan 24 is deze natuurlijk van harte welkom, maar zal hij spelen vanaf hcp 24.
  • Wij streven naar speelrondes van rond de 4 uur over 18 holes. De captains zijn hier gezamenlijk voor verantwoordelijk.

Klassement

Na afloop van elke speelronde zal op het online platform van deze competitie het klassement bijgehouden worden. Op dit platform kunnen ook gasten voor de diverse speelrondes aangemeld worden en is ook informatie te vinden over de captains en haar gasten.

Back to Top