Organisatie

GTH_LOGO_RGB

Over Golf Team Holland

Golf Team Holland is een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en is in 2005 in samenwerking met Van Lanschot Bankiers opgericht. Veel getalenteerde golfers vallen bij de overstap van amateur naar professional in een spreekwoordelijk ‘gat’. Om deze overstap te vergemakkelijken en voor startende professionals randvoorwaarden voor succes te creëren, is Golf Team Holland opgericht.

Om de activiteiten van Golf Team Holland te financieren, zijn er certificaten van aandelen Golf Team Holland uitgegeven. Dit resulteerde in een solide fundament, waarbij certificaathouders investeren in de bevordering van de ontwikkeling van Nederlandse golfprofessionals op weg naar de Europese en wellicht ook wereldtop.

Golf Team Holland heeft zich ten doel gesteld om in de toekomst een speler of voormalig speler van Golf Team Holland in de Ryder of Solheim Cup te hebben gehad. In 2011 heeft Christel Boeljon als voormalig speelster van Golf Team Holland dit doel volbracht door een belangrijke rol te spelen in de overwinning van het Europese team.

Golf Team Holland is een full service managementbureau dat zich richt op het begeleiden van Nederlandse golfprofessionals op weg naar de Europese of wereldtop. Golf Team Holland bestaat uit drie pijlers: Talent Team, Management en Events.

Talent Team

Golf Team Holland is opgericht om jong Nederlands golftalent op weg te helpen in de beginjaren van hun professionele loopbaan. Golf Team Holland biedt spelers professionele begeleiding en zorgt voor voldoende financiële middelen, zodat spelers zich onder optimale omstandigheden kunnen ontwikkelen tot volwaardige spelers op Europees of wereldniveau.

Niet ieder Nederlands talent komt in aanmerking om toe te treden tot Golf Team Holland. Een succesvolle carrière als amateur in binnen- en buitenland behoort tot één van de voorwaarden. Daarnaast worden spelers ook getoetst op techniek, fysiek en mentale gesteldheid.

Het team bestaat in 2015 uit Robin Kind en Anne van Dam.

Management

Inmiddels is Golf Team Holland uitgegroeid tot een full service managementbureau voor Nederlandse golfprofessionals, waarbij wij naast het begeleiden van jonge talenten die aan het begin van hun carrière staan ook verschillende managementactiviteiten verzorgen voor andere Nederlandse golfprofessionals die al een aantal jaar actief zijn als playing professional.

Met het succesvol doorlopen van Golf Team Holland ontstond in 2012 de kans voor GTH en de behoefte van Christel Boeljon om de samenwerking voort te zetten. Sindsdien verzorgt Golf Team Holland het volledige management van Christel Boeljon.

Naast het volledige management van Christel Boeljon verzorgt Golf Team Holland ook nog een aantal of een volledig pakket aan diensten voor en namens Maarten Lafeber en Reinier Saxton.

Events

Golf Team Holland verzorgt en organiseert voor certificaathouders, partners en bedrijven diverse activiteiten op en rond de golfbaan.

Golf Team Holland is een full service managementbureau dat zich richt op het begeleiden van Nederlandse golfprofessionals op weg naar de Europese of wereldtop.

Partners GTH

GTH_patrons_logos_ING
sponsor_gth_patrons

 

Back to Top